Om oss

Få utrymme att öka din försäljning

Vad du än vill trycka levererar vi i tid och har bra pris och service. Är något oklart ställer vi frågor, och vi svarar snabbt på dina. Med ansvarsfulla, engagerade medarbetare har vi kunskapen och kontrollen att vara en pålitlig samarbetspartner och viktig kugge i din affär.

Fullt tryck sedan 1962

I ett halvt sekel har vi tryckt och kopierat i stort sett oavbrutet. Alltid i framkant vad gäller den senaste tekniken och med hög kunskapsnivå.

Det hela började 1962 med grundaren Lars Kalte som var en fryntlig och gladlynt man med hjärtat på rätta stället. Han kunde också sätta ned foten och vara bestämd när det krävdes. Den positiva och familjära företagsanda han etablerade lever kvar och personalens arbetsglädje lyser igenom mötet med kund varje dag.

Något som i många år präglade såväl Kaltes varumärke som Sundsvalls stadsbild var buden på packmoppe som levererade färskpressade trycksaker med utomordentlig snabbhet. Än i dag är Kaltes förknippat med snabba leveranser. Hög servicenivå och kvalitetstryck till konkurrenskraftiga priser är andra värden som vi fortsätter stärka under ledning av Helena Olsson Kalte, dotter till grundaren, som i dag driver företaget.

Några milstolpar i Kaltes historia

1962: Lars Kalte startar bokbinderiet Kaltes Grafiska i Sollefteå.

1980-tal: Dags för offsettryck. Maskinerna var inte stora och hade en offsetteknik som bestod av filmsättning och offsetplåt.

1998: Kaltes Grafiska AB + Tryckericentralen AB -> Kaltes Grafiska AB med tre starka ägare i Helena, Thomas och Micke med kontor på Parkgatan i Sundsvall.

2008: Vi tar farväl av den traditionella tekniken (film till plåt) och går över till CTP (computer to plate).

2012: Vi firar 50 år och känner oss starkare och mer på hugget än någonsin.